hu | en
Kis színes: életünk árnyalatai Nem minden fekete vagy fehér, de ez a cikk igen: a fehér szín jelentése
2024. 03. 14.


A színek sok szempontból hatással vannak ránk: befolyásolhatják a hangulatunkat, az érzéseinket, de még az étvágyunkat is. Eltérő jelentéssel bírnak a különböző kultúrákban, sőt, még a szerelmi életünkben is sajátos szimbolikával rendelkeznek. Ebben a cikksorozatban körüljárjuk, mi mindent érdemes tudni a piros, a kék, a sárga, a fekete, a fehér és a zöld szín jelentéséről. Ezúttal az alkotás során is csodákra képes fehérről lesz szó!

 

A fehér 50 árnyalata

Amíg a magenta, a türkiz vagy épp az okker összezavarhatja az árnyalatok világában kevésbé jártas embereket, a fehérrel mindenkinek könnyű dolga van. Ugyanis ami fehér, az egyértelmű, hiszen a nevében is magában hordozza a színét. Szóval lehet valami kócsag-, kagyló-, tejfel- vagy épp gipsz előtagú, mivel az utótagban elmaradhatatlanul felbukkan a fehér szó, könnyű az azonosítás. Egy színstresszel kevesebb! 

 

A fehér szín sötét oldala

fehér jégkristályok hógömbben

Igen, van neki. Mielőtt kitérnénk arra, hogy milyen csodálatos minden színek legtisztábbika, nézzük meg a fehér árnyoldalait. Mert bizony a fehér sem tökéletes, neki is vannak rossz tulajdonságai, ami – mivel egy színről van szó – leginkább abban nyilvánul meg, hogy a fehérhez is társulnak negatív érzetek is.

A fehér szín ugyanis képviselhet például jeges távolságtartást, megközelíthetetlenséget vagy perfekcionizmust, de egyesek odáig merészkednek, hogy egyenesen unalmasnak és üresnek tartják.

Most, hogy megismertük a fehér kevésbé előnyös tulajdonságait, lássuk a benne rejlő lehetőségeket és pozitívumokat, mert szerencsére ezekből sokkal több van.

 

Tiszta lap: a fehér szín emelő energiája

fehér bútorokkal berendezett szoba

A fehér szín maga a rend. Az új lehetőség. A tisztaság. Az új kezdet. A fehér színt érdemes arra is használni, hogy lendületet, kreativitást és “out of the box” gondolkodást nyerjünk belőle és általa. Az otthonodban segíthet, hogy rendezettebben induljanak a napjaid, este pedig könnyebben mehet a kikapcsolódás a fehér falak vagy bútorok által sugárzott rendben. 

A ruhatáradba csempészett fehér holmik ártatlanságot, becsületességet, frissességet és üdeséget sugároznak, sőt, professzionalitást is, így fontos megbeszélésekre is jó választás lehet egy fehér ing vagy blúz. 

 

fehér blúzt viselő nő készülődés közben

Gyógyulj a fehér szín erejével

A fehér tisztasága a reményt is szimbolizálja. Amikor a test az ágyat nyomja,esetleg a lélek a könnyeit törölgeti, a fehér szín hozzájárulhat ahhoz, hogy mindkettő új erőre kapjon. Egy frissen mosott és vasalt hófehér ágynemű éppúgy energiát ad, mint ahogy sok esetben megnyugtató hatása van egy fehér orvosi köpenynek. 

 

fehér ágyneművel vetett ágy, mellett fehér virágok

Érdekesség egyébként, hogy a fehér szín biztonságot is sugall: ha épp a márkaépítés kellős közepén vagy, érdemes tudatosan használni a fehéret az arculat megtervezésében.

 

Fehér szín a festészetben

A fehér minden szín origója. És bár imádja a többi szín társaságát, önmagában is képes képzőművészeti alkotássá válni. Robert Ryman amerikai festőművész például szinte kizárólag fehér képeket készített. És jóllehet némileg felturbózta őket a fehér egyéb árnyalataival, munkássága ékes bizonyítéka annak, mekkora ereje van a világ legtisztább színének.

Az Alkotásutcában “csupafehér” festményt nem ígérünk, cserébe van egy halom olyan képünk, amely pingálós örömöket ígér.

Kis színes: életünk árnyalatai, Bordó, b...
Kis színes: életünk árnyalatai - Nem min...
Fesd meg saját remekműved
Elkészítem!
A repülő lámpások éjszakája
Április
27
Szombat
18:00
1
Budapest
Párosan is megfesthető
A repülő lámpások éjszakája Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Elkészítem!
Csodálatos balerina
Április
27
Szombat
18:00
2
Budapest
Csodálatos balerina Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1136 Pannónia u 30
Erre az időpontra már elfogytak a helyek!

Elkészítem!
Pillangók a réten
Április
28
Vasárnap
09:30
0
Budapest
Pillangók a réten Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1136 Pannónia u 30
Erre az időpontra már elfogytak a helyek!

Elkészítem!
Kaktusz
Április
28
Vasárnap
09:30
0
Budapest
Kaktusz Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Elkészítem!
Budapest
Április
28
Vasárnap
14:00
5
Budapest
Budapest - Ismeretlen Ár: 13 990 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Megnézem az összeset!
Kézművesen ajándékok anyák napjára
Kézművesen ajándékok anyák napjára
Egyedi vászonkép
Egyedi vászonkép
Kis színes: életünk árnyalatai  - Smaragd, olíva, khaki és társai, avagy a zöld szín jelentése
Kis színes: életünk árnyalatai - Smaragd, olíva, khaki és társai, avagy a zöld szín jelentése