hu | en

Gustav Klimt

Gustav Klimt
ÉLT
1862-1918
NEMZETISÉGE
Osztrák
HÍRES FESTMÉNYEI
A Csók
Vízi kigyók
Adele Bloch‑Bauer
Judith

Gustav Klimt élete

Gustáv Klimt a szecessziós stílus egyik legkiemelkedőbb alakja. A bécsi szecesszió vezéregyéniségének tartják.

 

1962-ben született egy osztrák faluban Bécs környékén, Baumgartenben. Heten voltak testvérek, ő volt a második szülött gyermek. Édesapja cseh származású aranyműves volt, innen ered az életében oly nagy szerepet betöltő arany szeretete, mely híressé tette őt.

Tizennégy évesen már az Osztrák Császári és Királyi Iparművészeti Iskolába járt és 1883-ig ott is tanult. Két öccse Ernst és Georg szintén ebben az iskolában tanultak. George szobrászattal és fémmegmunkálással foglalkozott, később lelkes díszítője lett testvére festményeinek, melyeket csodálatos keretekbe foglalt. Ernst szintén a festészeti vonalon tevékenykedett Gustavval karöltve.

Összefogva barátjukkal, Frans Matschal, Gustav és Ernst még az iskola befejezése előtt több festészeti munkát is vállalt. Első nagy megbízásukat az 1880-as évek elején kapták, melynek eredményeképp 1887-ben létrejött a Burgtheater nagy lépcsőire számos mennyezeti festményük.

 

A Burgtheater színház volt Bécs kulturális központja, ezért nagy jelentőséggel bírt, hogy festményeik hatalmas sikert arattak a nézőközönség előtt. Végleges elkészültükkor Gustav Klimtnek nagy megtiszteltetésben lehetett része, hiszen

Ferenc József császár aranykereszttel tüntette ki.

Sikerüket számos újabb megrendelés követte.

A festő hármas nevéhez fűződik az „egy letűnt világ rezervátumaként” ismert Karlovy Vary színházának 94 négyzetméteres függönye és freskói, a Fiumei Nemzeti Színház (Rijeka) mennyezeti freskói, a Bukaresti Nemzeti Színház, a román királyi palota belsejének megtervezése, s nevükhöz fűződnek az Erzsébet császárné nyári rezidenciáját, a Hermész-villát ragyogtató alkotások is.

Gustav Klimtet testvére Ernst és édesapja 1892-ben bekövetkezett halála mélységesen megrázta és lelki válságba kergette. Ez az esemény volt egyike azon kiváltó okoknak, amelyek arra késztették őt, hogy átgondolja művészi hovatartozását.

Az 1890-es évek környékén találkozott Emilie Flögével akivel élete végéig szoros kapcsolatot ápolt, annak ellenére hogy Klimt életében több hölgy számára is volt hely. Valamint Emilie-ről készült Csók című festmény volt Gustav Klimt egyik leghíresebb alkotása.

 

Házasságot senkivel sem kötött, de különböző kapcsolataiból 14 gyermeke született, akik közül hivatalosan csak hármat ismert el: kettő Marie Zimmermanntól „Mizzi”-től, akit képein lángoló vörös hajjal láthatunk és egy fiú Maria Ucickytól, aki a Gustav Ucicky nevet kapta.

1894-ben a bécsi egyetem megbízta Klimtet, hogy készítse el dísztermének falfestményeit. Hatalmas botrányt kavartak, hogy a filozófia, az orvostudomány és az igazságszolgáltatás alakjai helyett a festő egy szabadabb szellemű, képein meztelenséget ábrázoló alkotást hozott létre. Végül ki sem állították őket és követelték Klimttől az előleg visszafizetését.

1897 áprilisában a Gustav Klimt, Kolo Moser, Josef Hoffmann és Joseph Maria Olbrich által képviselt művészi összefogás szakított a hagyományokkal, a korra jellemző művészeti irányzataival és valami teljesen újat hoztak be a köztudatba.

Ez volt a bécsi szecesszió születése, az "Art Nouveau"- azaz „új művészet” megjelenése.

Ekkor jött létre a Ver Sacrum, azaz Szent Tavasz című folyóirat, mely rendszeresen közölte Klimt alkotásait.

Megalapította a  „Vereinigung bildender Künstler Österreichs Sezession” nevű egyesületet („osztrák szecessziós képzőművészek egyesülete”). 1898-ban két kiállítást is rendeztek, felhívva ezzel magukra a közönség figyelmét. A sikereken felbuzdulva saját székházba települtek, melyet saját jelszavuk ékesített:

„A kornak a maga művészetét, a művészetnek a maga szabadságát”.

Ez volt a Szecesszió háza, amelyen megtalálható Klimt Beethoven-fríze és amelynek földszintje a mai napig kortárs festők munkáinak ad otthont.

A konzervatívabb szemléletű eszmék azonban még nem minden embert hagytak el, így az új, modern irányzat képviselőit számos botrány kísérte, köztük Gustav Klimtet is.

Később visszavonult a Secession mozgalomból és Berlinben részt vett a Német Művészek Szövetsége által rendezett kiállításon. 15 képe került kiállításra és elnyerte a "Villa Romana" díjat.

1912-ben ő lett az elnöke az Osztrák Képzőművész Szövetségének, majd 1917-ben a Bécsi Képzőművészeti Akadémia tiszteletbeli tagjává választották.

 

1918-ban Gustav Klimtet agyvérzés érte, majd tetézve a bajt elkapta a spanyolnáthát és február 6-án tüdőgyulladásban elhunyt.

 

Pletykák keringtek róla, hogy bár sosem házasodott meg mégis az oly közel álló Emilie Flögét hivatta halálos ágyán is magához. Utolsó mondata is érte szólt: „Küldjetek Emiliért…”

 

Gustav Klimt munkássága

Gustav Klimtről bátran mondhatjuk, hogy kora egyénisége volt.

„Sem az írott szónak, sem a beszédnek nem vagyok mestere, kivált nem, ha magamról vagy munkámról kell nyilatkoznom. Aki rólam – értsd: a művészről, hisz csak ez az igazán fontos – tudni akar valamit, az nézze meg figyelmesen képeimet, és belőlük próbáljon rájönni arra, hogy mi vagyok és mit akarok.”

-mondta a híres festő… és e pár szóból vonjuk le a konzekvenciát: Klimt nem volt a szavak embere, de képei hűen tükrözik, mitől döglik a légy. Szerette a nőket, a nők voltak a múzsái.

 

„Hogy mely témák foglalkoztatnak a festészetben? Az önarckép készítés semmiképpen. A többi ember, és közöttük is főleg a nők…” – vallotta be a híres festő.

A nő gyönyörűségét aranyban ragyogtatta festményein. Az aranyműves édesapja által megszeretett nemesfém varázslatos csillogása Klimt jellegzetes védjegyévé vált műalkotásain. Beleszeretett az aranyba és hogy tökéletesítse az arany technika használatát Ravennába és Velencébe utazott, bizánci művészek munkájából tudást meríteni.

 

Gustav Klimt nem csak aranyfestéket, hanem valódi aranylapot is használt munkáihoz.

1904-ben a Flöge nővérek egy divatházat hoztak létre. Ugye azt már tudjuk, hogy Klimt szívéhez közel állt Emilie Flöge, ezért ő is ott sertepertélt a Flöge testvérek között. Gustav részt vett a ruhák tervezésében és a bemutató termük dekorálása is az ő reszortja lett.

Gustav Klimt munkásságát bejárta az erotika. Képei sokszor hagyományokat felborzoló őszinteséggel mutatják meg teljes valójában a Nőt az arany pompájában. Vallotta is: „ A nő, a fő művem.” Gustav ikonikusan ábrázolt női alakjai megtestesítik a századforduló új nőtípusát a „famme fatale”-t, azaz a végzet asszonyát.

„az igazi szerelemtől nagyon félek, de egyben tisztelem is "

Mondta a híres festő. Életét mégis házasság nélkül élte le és kereste ágyról ágyra, lepedőről lepedőre az igaz szerelmet. Nem tudni vajon megtalálta-e, de Emilie Flöge mély nyomokat hagyott benne. Ő volt az ihletője, többek között egyik leghíresebb festményének is, A Csók című alkotásának.

Számos nő ügyéről szóltak a pletykák, köztük Alma Schindlerrel (a későbbi Alma Mahler-Werfellel) való viszonyáról, aki ezt véste naplójába Gustavról:

"Viszonya van... ráadásul egy ilyen vén szatyorral! Bárkivel kikezd, akit talál."

Hát határozott vádak, de vajon ki lehetett a „vén szatyor”? - Rose von Rosthorn-Friedmann volt, aki szintén modellt állt fényes, díszes ruhában a festőnek.

Adele Bloch-Bauer több híres festményén szerepel, melyeken az arany vibrálásával veszi őt körül és ragyogtatja a kor „famme fatalja”-ként. A végzet asszonya adta az arcát Judith I. című Klimt alkotáshoz, amely a kor egyik legkiemelkedőbb portréja lett.

Kiváló grafikus, portrékészítő, valamint tájképfestő is volt.

Élete és képei történetei több ízben is filmvászonra kerültek:

1969 - Szőts István dokumentumfilmje

2006 -  A Klimt című film, melyben John Malkovich játszott Klimtet

2015 -  A Hölgy aranyban című film, mely annak a történetét dolgozta fel, hogyan szerzi vissza egy zsidó hölgy a családját illető Gustav Klimt képeket.

 

Művei rekord árakat döngetnek az aukciókon. 2006-ban „Adele Bloch-Bauer I” képe 135 millió dollárért kelt el, aminek vásárlója a Neue Galerie New York volt.

 

Gustav Klimt és Anne-Marie Zilberman

Hogy miért kapcsoljuk össze ezt a két nevet? Mert van bennük valami közös: Az aranyfestés.

Anne-Marie Zilberman leghíresebb alkotása az Arany könnyek című festmény kísértetiesen hasonlít Gustav Klimt festői stílusához. Bizonyára nagy hatással lehetett festészetére Klimt munkássága, amit nem is csodálunk, hiszen az aranyfestés technikája egyedi és szemet gyönyörködtető. Sokan a mai napig tévesen hiszik, hogy az Arany könnyek Gustav Klimt ecsetéből származik, ám ez a remekmű valójában mégis egy hölgy nevéhez fűződik. Az Arany könnyek című alkotás - hasonlóan, mint Gustav Klimt az arany festészet technológiájával készült képei - számos szuvenír kedvelt díszítői eleme.

 Léghajó
Léghajó
Szinyei Merse Pál
A csodálatos Aurora Borealis
A csodálatos Aurora Borealis
A csók
A csók
Gustav Klimt
A csók - Gomez és Morticia
A csók - Gomez és Morticia
Ismeretlen
A csók macskával
A csók macskával
A Hullám
A Hullám
Kacusika Hokuszai
A Kisherceg
A Kisherceg
A Kisherceg és a Róka
A Kisherceg és a Róka
A macska
A macska
A nagy pénzrablás
A nagy pénzrablás
Ismeretlen
A repülő lámpások éjszakája
A repülő lámpások éjszakája
A róka
A róka
A sárkányok anyja
A sárkányok anyja
A szentjánosbogarak mágikus fénye-Világító festés
A szentjánosbogarak mágikus fénye-Világító festés
A tavasz bűvös illata
A tavasz bűvös illata
A Tökkirály - világítós festés
A Tökkirály - világítós festés
A város
A város
Absztrakt tájkép workshop
Absztrakt tájkép workshop
Adventi koszorú workshop
Adventi koszorú workshop
Adventi koszorú workshop
Anya gyermekével
Anya gyermekével
Gustav Klimt
Arany Buddha
Arany Buddha
Arany könnyek
Arany könnyek
Arany szitakötők
Arany szitakötők
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Az álom
Az álom
Pablo Picasso
Az angyal - 3D festés
Az angyal - 3D festés
Az élet fája- 3D festés
Az élet fája- 3D festés
Az ember fia
Az ember fia
René Magritte
Az óceán mélye
Az óceán mélye
Balatoni nyár
Balatoni nyár
Balatoni nyár élményfestés a Kabinban!
Balatoni nyár élményfestés a Kabinban!
Balerina
Balerina
Leonid Afremov
Bazsarózsa
Bazsarózsa
Betta
Betta
Bollywood
Bollywood
Bor mámor
Bor mámor
Boston terrier
Boston terrier
Boston terrier
Boszorkánytánc - Világító festés
Boszorkánytánc - Világító festés
Budapest
Budapest
Ismeretlen
Buddha
Buddha
Buddha mosolya
Buddha mosolya
Búzamező
Búzamező
CARácsony
CARácsony
Cat Cappuccino
Cat Cappuccino
Citromfa- festőkéses technika
Citromfa- festőkéses technika
Csajos este az Alkotásutcánál
Csajos este az Alkotásutcánál
Csikóhal
Csikóhal
Napközi élményfestés
Csillagos éj
Csillagos éj
Vincent Van Gogh
Csillagos éj - kerek vászon workshop
Csillagos éj - kerek vászon workshop
Van gogh
Csillagos éj - Vászontáska festés
Csillagos éj - Vászontáska festés
Vincent Van Gogh
Csillagos éj a varázsvilágban
Csillagos éj a varázsvilágban
Csillogó hegyek
Csillogó hegyek
Csodálatos balerina
Csodálatos balerina
Csodaszarvas
Csodaszarvas
Csónak a lámpások között
Csónak a lámpások között
Csónak a naplementében
Csónak a naplementében
Csónak a naplementében élményfestés a Kabinban!
Csónak a naplementében élményfestés a Kabinban!
Csónak a parton (Valódi homokkal)
Csónak a parton (Valódi homokkal)
Dandelion - Special Event
Dandelion - Special Event
Darvak - Választható színnel
Darvak - Választható színnel
Delfin
Delfin
Napközi élményfestés
Dínó az űrben
Dínó az űrben
Napközi élményfestés
Dobby
Dobby
Éjjel-nappal farkasüvöltés
Éjjel-nappal farkasüvöltés
Elefántok
Elefántok
Salvador Dali
Elefántok
Elefántok
Elfolyó idő
Elfolyó idő
Salvador Dali
Elfolyó idő - kerek vászon workshop
Elfolyó idő - kerek vászon workshop
Élményfestés a Rakparton
Élményfestés a Rakparton
Lánchíd
Erdei látogató
Erdei látogató
Erdei patak
Erdei patak
Leonid Afremov
Esős reggel
Esős reggel
Északi fények
Északi fények
Falevél az esőben
Falevél az esőben
Farmerfestő workshop
Farmerfestő workshop
Fehér harmónia
Fehér harmónia
Felhők felett
Felhők felett
Fényvillamos
Fényvillamos
Ismeretlen
Ferrari
Ferrari
Fesd meg saját szuperhősöd!
Fesd meg saját szuperhősöd!
Fesd rá a neved! Táskafestő workshop
Fesd rá a neved! Táskafestő workshop
Filmkarakterek táskafestő workshop
Filmkarakterek táskafestő workshop
Flamingó
Flamingó
Flamingók a parton
Flamingók a parton
Floating
Floating
Főnix
Főnix
Frida Kahlo - Üdv a vadonban!
Frida Kahlo - Üdv a vadonban!
Frida Kahlo festés
Frida Kahlo festés
Frida Kahlo portré
Frida Kahlo portré
Galaxis- világító festés
Galaxis- világító festés
Ganésa
Ganésa
Gerlepár
Gerlepár
Ginkgo
Ginkgo
Ismeretlen
Grain Field
Grain Field
Morisot
Gránátalma - Festőkéses technika
Gránátalma - Festőkéses technika
Grincsfa készítő workshop
Grincsfa készítő workshop
Győzelmi csók a Time Square-en
Győzelmi csók a Time Square-en
Halálcsillag
Halálcsillag
Halloween
Halloween
Havas táj
Havas táj
Hedvig
Hedvig
Ismeretlen
Helena
Helena
Híd a tó felett
Híd a tó felett
Hintázó lány
Hintázó lány
Hip-hop balerina
Hip-hop balerina
Hóbagoly
Hóbagoly
Hóbarát
Hóbarát
Hógömb
Hógömb
Ismeretlen
Hold - ezüst festés
Hold - ezüst festés
Alfons Mucha
Hőlégballonok
Hőlégballonok
Leonid Afremov
Hölgy virággal
Hölgy virággal
Alfons Mucha
Húsvéti kopogtató workshop
Húsvéti kopogtató workshop
Igaz szerelem
Igaz szerelem
Indián nyár
Indián nyár
Farrell Cockrum
Irina-föld a Balkán fölött
Irina-föld a Balkán fölött
Friedensreich Hundertwasser
Jazz
Jazz
Ivey Hayes
Jegesmedve
Jegesmedve
Joker sikolya
Joker sikolya
Ismeretlen
Kaktusz
Kaktusz
Kaktuszok táskafestő workshop
Kaktuszok táskafestő workshop
Kalitkás nő
Kalitkás nő
Rippl-Rónai József
Kalligráfia workshop - Ajándék brush pennel!
Kalligráfia workshop - Ajándék brush pennel!
Karácsonyi ajtódísz workshop
Karácsonyi ajtódísz workshop
Karácsonyi cica
Karácsonyi cica
Ismeretlen
Karácsonyi készülődés
Karácsonyi készülődés
Ismeretlen
Karácsonyi kopogtató workshop
Karácsonyi kopogtató workshop
Karácsonyi kopogtató
Karácsonyi kutyus
Karácsonyi kutyus
Ismeretlen
Katica
Katica
Napközi élményfestés
Kék hölgy
Kék hölgy
Kék tó
Kék tó
Keleti nyugalom
Keleti nyugalom
Kincsem
Kincsem
Királyi tekintet
Királyi tekintet
Koi pontyok
Koi pontyok
Kutyus Pop Art stílusban
Kutyus Pop Art stílusban
Léghajó festés a Városligetben
Léghajó festés a Városligetben
Kültéri festés
Lepke
Lepke
Napközi élményfestés
Levelek és virágok vászontáska workshop
Levelek és virágok vászontáska workshop
Levéltánc
Levéltánc
Levendulamező
Levendulamező
Liliomfa
Liliomfa
Live-Aktmalen mit männlichem Modell
Live-Aktmalen mit männlichem Modell
London
London
Leonid Afremov
Macskák a csillagos éj alatt
Macskák a csillagos éj alatt
Macskatánc - Világító festés
Macskatánc - Világító festés
Madárles a naplementében
Madárles a naplementében
Magányos cédrus
Magányos cédrus
Csontváry Kosztka Tivadar
Makramé falikép készítő workshop
Makramé falikép készítő workshop
Mandulavirágzás
Mandulavirágzás
Vincent Van Gogh
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
Medúzák Világító festés
Medúzák Világító festés
Meghitt séta
Meghitt séta
Ismeretlen
Mesevirágok
Mesevirágok
Mókás struccok
Mókás struccok
Mókás zöldségek táskafestő workshop
Mókás zöldségek táskafestő workshop
Mókus
Mókus
Nagytemplom
Nagytemplom
Napernyő a strandon (Valódi homokkal)
Napernyő a strandon (Valódi homokkal)
Napnyugta a tónál
Napnyugta a tónál
Napnyugta a tónál
Napnyugta a tónál
Napraforgók
Napraforgók
Van Gogh style
Natúr kozmetikum workshop
Natúr kozmetikum workshop
New York City Splash
New York City Splash
Paint It Linz
Nő esernyővel
Nő esernyővel
Claude Monet
Nő kalapban
Nő kalapban
Nyírfák
Nyírfák
Nyuszi ül a fűben
Nyuszi ül a fűben
Óceánia - festőkéses technika
Óceánia - festőkéses technika
OMG! Csajos vászontáska festés
OMG! Csajos vászontáska festés
Óriáskerék
Óriáskerék
Ősz
Ősz
Leonid Afremov
Őszi csendélet
Őszi csendélet
Pálmafák között
Pálmafák között
Panda
Panda
Napközi élményfestés
Papagájok
Papagájok
Papaják
Papaják
Párizs
Párizs
Párizs éjjel
Párizs éjjel
Párizs télen
Párizs télen
Piknik
Piknik
Pillangó
Pillangó
PILLANGÓ (2 óra)
PILLANGÓ (2 óra)
Pillangók a réten
Pillangók a réten
Pingvinek - választható színnel
Pingvinek - választható színnel
Pipacsmező
Pipacsmező
Pitypang a szélben - világító festés
Pitypang a szélben - világító festés
Polip
Polip
Napközi élményfestés
Purple Sunset
Purple Sunset
Paint It Linz
R2D2
R2D2
Ragyogó Páva
Ragyogó Páva
Rajz workshop
Rajz workshop
Randevú
Randevú
Reggeli csicsergés
Reggeli csicsergés
Róka álom
Róka álom
Rókák
Rókák
Róma, Colosseum
Róma, Colosseum
Románc 18
Románc 18
Leonid Afremov
Rózsaszín bicikli
Rózsaszín bicikli
Ismeretlen
Santorini
Santorini
Sarki fény - világító festés
Sarki fény - világító festés
Scarlet
Scarlet
Segelboot
Segelboot
GIN-NIGHT SPECIAL
Segelboot - Gin-Night-Special
Segelboot - Gin-Night-Special
Verena Rotky
Sellő
Sellő
Séta a parkban
Séta a parkban
Leonid Afremov
Séta az esőben
Séta az esőben
Shadows
Shadows
Spániel
Spániel
Star Wars- Sötét nagyúr Van Gogh stílusában
Star Wars- Sötét nagyúr Van Gogh stílusában
Sternennacht
Sternennacht
ABSINTH-NIGHT SPECIAL
Sugar Skull workshop
Sugar Skull workshop
Ismeretlen
Süni
Süni
Szabad festés
Szabad festés
Szabadság-szobor
Szabadság-szobor
Szafari
Szafari
Szarvas az erdőben
Szarvas az erdőben
Szarvasbőgés
Szarvasbőgés
Szarvasok
Szarvasok
Leonid Afremov
Szarvasok a naplementében
Szarvasok a naplementében
Szélmalom és tulipánok
Szélmalom és tulipánok
Szerelem fa
Szerelem fa
Valentin napi festés
Szerelem taxi
Szerelem taxi
Szeresd a Földet! táskafestő workshop
Szeresd a Földet! táskafestő workshop
Szeretők II
Szeretők II
René Magritte
Színpompás ló
Színpompás ló
Szitakötők
Szitakötők
Szívek a homokban
Szívek a homokban
Valentin napi festés
Tábortűz
Tábortűz
Tacsi
Tacsi
Ismeretlen
Táncoló balerina
Táncoló balerina
Táskafestő Workshop
Táskafestő Workshop
Tavasz a naplementében
Tavasz a naplementében
Tavaszi illat
Tavaszi illat
Tavaszi koszorú workshop
Tavaszi koszorú workshop
Tavaszi virágzás
Tavaszi virágzás
Távol-Kelet
Távol-Kelet
tedsd
tedsd
test
Teknősök- gyerekfestés (6-12 év)
Teknősök- gyerekfestés (6-12 év)
Tél
Tél
Leonid Afremov
Téli séta
Téli séta
Leonid Afremov
Tengerparti ház
Tengerparti ház
Tengerparti kilátás
Tengerparti kilátás
Tengerparti sétány
Tengerparti sétány
teszt kép
teszt kép
Gustav Klimt
teszt2
teszt2
Teszt2
Tigris a dzsungelben
Tigris a dzsungelben
Titiana
Titiana
Titkos téli kert
Titkos téli kert
Tökdísz készítő workshop
Tökdísz készítő workshop
Tukán
Tukán
Napközi élményfestés
Tulipánok
Tulipánok
Tündérpor
Tündérpor
Tűz
Tűz
Tüzijáték
Tüzijáték
Tűzliliom és kolibri
Tűzliliom és kolibri
Univerzum- világító festés
Univerzum- világító festés
Úszó medúzák- világító festés
Úszó medúzák- világító festés
Út a rengetegben
Út a rengetegben
Utalvány beváltás online szettre
Utalvány beváltás online szettre
Ünnep Párizsban
Ünnep Párizsban
Ismeretlen
Űrtúra (rossz)
Űrtúra (rossz)
Űrtúra (rossz)
Űrtúra (rossz)
Űrtúra lufival
Űrtúra lufival
Ismeretlen
Űrutazás
Űrutazás
Napközi élményfestés
Üstökös
Üstökös
Vár a dzsungel táskafestő workshop
Vár a dzsungel táskafestő workshop
Varázs expressz
Varázs expressz
Varázslatos balerina
Varázslatos balerina
Varázspalota
Varázspalota
Vászontáska festés- Buddha mosolya
Vászontáska festés- Buddha mosolya
Váza tizenkét napraforgóval
Váza tizenkét napraforgóval
Van Gogh
Velence
Velence
Leonid Afremov
Vénusz
Vénusz
Ismeretlen
Vidd magaddal kedvenc hírességed! táskafestő workshop
Vidd magaddal kedvenc hírességed! táskafestő workshop
Virágcsokor
Virágcsokor
Virágok
Virágok
Virágom-virágom
Virágom-virágom
Virágos bicikli
Virágos bicikli
Vision
Vision
Vitorlás
Vitorlás
Leonid Afremov
Vízesés
Vízesés
Vízikígyók - arany festés
Vízikígyók - arany festés
Gustav Klimt
Vízililiom virágzás
Vízililiom virágzás
Claude Monet
Vízililiomok
Vízililiomok
Claude Monet
We can do it!
We can do it!
Wunschbild
Wunschbild
Yaquina Head-i világítótorony
Yaquina Head-i világítótorony
Yaquina Head-i világítótorony Vászontáska festés
Yaquina Head-i világítótorony Vászontáska festés
Zebrák
Zebrák
Victor Vasarely
1064 Izabella utca 91/a
1136 Pannónia u 30
4024 Piac utca 28
9022 Pálffy u. 3-5 (Saru köz)
7633 Pécsi Kultúrális Központ, Fő utca 20.
Egyedi ajándékutalványok
Basic Valentin Nameday
Birthday
Légy kreatív az ajándékozásban is! Lepd meg szeretteid egyedi ajándékutalvánnyal!

Tedd személyessé saját üzeneteddel!